Shoarma ovenschotel

10 juni 2022

2 personen   15+20 minuten   142 kcal 4,2 g koolhydraten 10 g vetten

8,3  g eiwitten

Ingrediënten:


• Shoarmavlees 500 gr

• Slagroom (vloeibaar) 150 gr

• Eieren 2 stuks

• Rode puntpaprika 2 stuks

• Ui 1 stuk • Geraspte kaas 60 gr

• Slamelange 150 gr

• Olijfolie 1 scheutje

• Chilivlokken

• Peper en zout


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de puntpaprika’s in dunne reepjes en de ui in halve ringen.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de shoarma kort op hoog vuur.
  4. Voeg de ui en de paprika toe en bak mee.
  5. Giet de slagroom in een kom en voeg hier de 2 eieren aan toe. Klop dit door elkaar tot een glad mengsel.
  6. Voeg vervolgens een beetje peper en zout toe en breng op smaak met wat chilivlokken.
  7. Vet de ovenschaal in. Doe de shoarma in de ovenschaal en bedek dit met het roommengsel.
  8. Bestrooi met een royale laag geraspte kaas.
  9. Plaats de schaal in de oven en bak 20 minuten.
  10. Serveer met de slamelange.


Eet smakelijk!

Share by: