Shoarma ovenschotel
10 juni 2022
2 personen 15+20 minuten 142 kcal 4,2 g koolhydraten 10 g vetten
8,3 g eiwitten
Ingrediënten:
• Shoarmavlees 500 gr
• Slagroom (vloeibaar) 150 gr
• Eieren 2 stuks
• Rode puntpaprika 2 stuks
• Ui 1 stuk • Geraspte kaas 60 gr
• Slamelange 150 gr
• Olijfolie 1 scheutje
• Chilivlokken
• Peper en zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de puntpaprika’s in dunne reepjes en de ui in halve ringen.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de shoarma kort op hoog vuur.
- Voeg de ui en de paprika toe en bak mee.
- Giet de slagroom in een kom en voeg hier de 2 eieren aan toe. Klop dit door elkaar tot een glad mengsel.
- Voeg vervolgens een beetje peper en zout toe en breng op smaak met wat chilivlokken.
- Vet de ovenschaal in. Doe de shoarma in de ovenschaal en bedek dit met het roommengsel.
- Bestrooi met een royale laag geraspte kaas.
- Plaats de schaal in de oven en bak 20 minuten.
- Serveer met de slamelange.
Eet smakelijk!