Flammkuchen met gedroogde ham en vijgen
18 maart 2021
4 personen | 25 minuten | 469 kcal 44g koolhydraten 12.5g suikers 21.5g vetten
25g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 1 rol vers flammkuchendeeg
- 125 gram crème fraîche demi
- 100 gram feta kaas
- 8 plakjes Parmaham
- 4 verse vijgen
- 1 rode ui
- Handje walnoten, ongebrand
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in dunne ringen. Snijd de vijgen in dunne plakken. Hak de walnoten grof door.
- Neem een bakplaat en rol het flammkuchendeeg met bakpapier uit op de bakplaat.
- Besmeer het deeg met crème fraîche en beleg met rode ui, plakjes Parmaham en vijg en verkruimel de feta kaas over het geheel.
- Bak de flammkuchen 15 minuten in de oven.
- Haal de flammkuchen uit de oven en bestrooi met de walnoten.
Eet smakelijk!