Courgetti Bolognese
duda-wsm • 13 maart 2022
2 personen | 25 minuten | 333 kcal 11g koolhydraten 18g vetten
27g eiwitten
Ingrediënten:
- 175 gr gemengd gehakt
- 400 gr courgette Spaghetti
- 150 gr Kastanjechampignons
- 350 ml Passata
- 75 gr Paprika
- 1el Roomboter (gras)
- Parmigiano reggiano strooikaas
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de kastanjechampignons in
plakjes en de paprika in stukjes. - Bak de champignons, met de roomboter,
op hoog vuur. Blijf omscheppen totdat ze beginnen te garen. Temper het vuur. - Voeg de paprika toe en bak samen 3 minuten.
- Voeg ook het gehakt toe en bak mee totdat het gaar is.
- Voeg de passata toe en warm door op laag vuur. Voeg wat vocht toe als de saus te dik is. Of bind met maizena als het te dun is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Wok de rauwe courgetti kort op hoog vuur, 1 à 2 minuten,
tot de slierten net hun stijfheid verliezen. - Verdeel de courgetti over de borden, schep de saus erop en strooi er kaas over.
Eet smakelijk!