Aziatische kipfilet met peultjes en bloemkoolrijst

13 maart 2022

4 personen | 20 min | 939 kcal  138g koolhydraten  24g vetten 34g eiwitten



Ingrediënten voor de rauwkost:


  • 450 gram kipfilet
  • 225 gram peultjes
  • 200 gram champignons 200 gr
  • 3 el sojasaus  
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el olijfolie  
  • 1 el verse gemberwortel
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl maizena 
  • 400 gram bloemkoolrijst




  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snijd de champignons in plakjes en snijd de gember en knoflook fijn. Maak de peultjes zuiver. Snijd vervolgens de kip in stukjes.
  2. Meng de sojasaus, rijstwijn, bruine suiker en maizena in een kleine kom.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote wokpan. Voeg de gesneden gember en knoflook toe en bak dit 1 minuut.
  4. Voeg vervolgens de kipfiletstukjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de peultjes en champignons toe en roerbak nog eens 3-5 minuten.
  5. Voeg ten slotte het sojasaus mengsel toe aan de pan en breng aan de kook, roer voortdurend door.
  6. Zet het vuur iets lager en laat het sudderen tot de saus dik is.
  7. Roerbak ondertussen de bloemkoolrijst in 1-2 min. gaar. Serveer het gerecht met bloemkoolrijst.


          Tip: voor een luxere variant ook heerlijk met biefstuk
          of runderreepjes



Eet smakelijk!

Share by: