Aziatische kipfilet met peultjes en bloemkoolrijst
13 maart 2022
4 personen | 20 min | 939 kcal 138g koolhydraten 24g vetten 34g eiwitten
Ingrediënten voor de rauwkost:
- 450 gram kipfilet
- 225 gram peultjes
- 200 gram champignons 200 gr
- 3 el sojasaus
- 2 el rijstwijn
- 1 el bruine suiker
- 2 el olijfolie
- 1 el verse gemberwortel
- 1-2 teentjes knoflook
- 1/2 tl maizena
- 400 gram bloemkoolrijst
Bereidingswijze:
- Snijd de champignons in plakjes en snijd de gember en knoflook fijn. Maak de peultjes zuiver. Snijd vervolgens de kip in stukjes.
- Meng de sojasaus, rijstwijn, bruine suiker en maizena in een kleine kom.
- Verwarm de olijfolie in een grote wokpan. Voeg de gesneden gember en knoflook toe en bak dit 1 minuut.
- Voeg vervolgens de kipfiletstukjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan de peultjes en champignons toe en roerbak nog eens 3-5 minuten.
- Voeg ten slotte het sojasaus mengsel toe aan de pan en breng aan de kook, roer voortdurend door.
- Zet het vuur iets lager en laat het sudderen tot de saus dik is.
- Roerbak ondertussen de bloemkoolrijst in 1-2 min. gaar. Serveer het gerecht met bloemkoolrijst.
Tip: voor een luxere variant ook heerlijk met biefstuk
of runderreepjes
Eet smakelijk!