Cavolo nero rolletjes in tomatensaus

9 maart 2021

4 personen | 60 minuten | 311 kcal 19g koolhydraten 10g suiker 15g vetten

23g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 8 grote cavolo nero bladeren (palmkool)
  • 2 puntpaprika’s
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 350 gram mager rundergehakt
  • 1 ei
  • 500 gram sofritto (tomatensaus)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout
  • Olie


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
  2. Kook de koolbladeren 2 minuten en laat vervolgens goed uitlekken. Snijd de kastanjechampignons zo fijn mogelijk. Snijd de puntpaprika’s in blokjes.
  3. Neem een ruime kom en meng hierin het gehakt met de kastanjechampignons, een ei, knoflookpoeder, peper en zout. Kneed goed door. 
  4. Neem een ingevette ovenschaal en vul deze met de tomatensaus en paprikablokjes. Zorg dat het goed gemengd is. Breng op smaak met peper.
  5. Vul nu ieder koolblad met gehakt, druk stevig aan en vouw de bladeren dicht als rolletjes. Leg ieder rolletje in de tomatensaus.
  6. Schuif de ovenschaal voor 30 à 35 minuten in de oven.




Eet smakelijk!

Share by: