Cavolo nero rolletjes in tomatensaus
9 maart 2021
4 personen | 60 minuten | 311 kcal 19g koolhydraten 10g suiker 15g vetten
23g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 8 grote cavolo nero bladeren (palmkool)
- 2 puntpaprika’s
- 125 gram kastanjechampignons
- 350 gram mager rundergehakt
- 1 ei
- 500 gram sofritto (tomatensaus)
- 1 tl knoflookpoeder
- Peper en zout
- Olie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
- Kook de koolbladeren 2 minuten en laat vervolgens goed uitlekken. Snijd de kastanjechampignons zo fijn mogelijk. Snijd de puntpaprika’s in blokjes.
- Neem een ruime kom en meng hierin het gehakt met de kastanjechampignons, een ei, knoflookpoeder, peper en zout. Kneed goed door.
- Neem een ingevette ovenschaal en vul deze met de tomatensaus en paprikablokjes. Zorg dat het goed gemengd is. Breng op smaak met peper.
- Vul nu ieder koolblad met gehakt, druk stevig aan en vouw de bladeren dicht als rolletjes. Leg ieder rolletje in de tomatensaus.
- Schuif de ovenschaal voor 30 à 35 minuten in de oven.
Eet smakelijk!