Groentemix met kipspiesjes
duda-wsm • 4 maart 2021
2 personen | 45 minuten | 512 kcal 18g koolhydraten 8.5g suiker 26g vetten
48.5g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 8 kippenhaasjes
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 zoete ui
- 200 gram Macedoine de legumes (conserve groentemix)
- 2 tl cajunkruiden
- 1/2 tl kurkuma
- Peper en zout
- 2 el zonnebloemolie
- Optioneel: verse basilicum
Aanvullende benodigdheden:
- 4 satéprikkers
- Grillpan
Bereidingswijze:
- Neem een ruime kom en meng hierin de cajunkruiden, kurkuma, peper en zout met 2 el zonnebloemolie. Leg de kippenhaasjes in de marinade en laat 30 minuten staan.
- Snijd ondertussen de paprika's in blokjes. Snijd de zoete ui in grove stukken.
- Neem 4 lange satéprikkers en rijg na 2 gemarineerde kippenhaasjes aan een stokje. Verhit een droge grillpan en bak de kipspiesjes in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak de paprika en ui op hoog vuur voor 5 minuten.
- Verhit in een steelpannetje de conserve groentemix en giet vervolgens af.
- Serveer de groentemix met de kipspiesjes. Gaar eventueel met enkele basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!