Aubergine gevuld met couscous
duda-wsm • 1 maart 2021
2 personen | 25 minuten | 311 kcal 39g koolhydraten 13g suiker 13g vetten 11g eiwitten 0.52mg zout 683mg kalium
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 4 trostomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 50 gram volkoren couscous
- 90 ml water
- 1/2 groentebouillon blokje
- 150 gram Griekse yoghurt 0% vet
- 1 teentje knoflook
- Peper
- Handje platte peterselie
- Handje walnoten, ongezouten
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Halveer de trostomaten, verwijder het vruchtvlees in snijd in reepjes. Snijd de paprika en rode ui en reepjes. Hak de walnoten en platte peterselie grof door. Pers de knoflook uit.
- Halveer de aubergine, kerf ruitjes in het vruchtvlees. Besprenkel met olijfolie en versgemalen peper.
- Verhit een droge grillpan en grill de aubergines in 5 tot 7 minuten gaar.
- Breng 90 ml water met een half groentebouillon blokje aan de kook. Voeg de couscous toe, draai het vuur uit en laat afgedekt 5 minuten wellen.
- Meng de tomaten, rode paprika en rode ui met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper.
- Meng de Griekse yoghurt met de knoflook. Roer goed door.
- Leg de tomaten-paprika salade op een bord. Leg de halve aubergine op het bord, bedek met couscous en top af met walnoten en peterselie. Serveer met de knoflookdip.
Eet smakelijk!