Zoete aardappelsoep

duda-wsm • feb. 10, 2021

4 personen | 40 min | 130 kcal 28g koolhydraten 7g suiker 0.7g vetten 4g eiwitten
0.72mg zout 567mg kalium

Ingrediënten:


  • 300 gram geschilde zoete aardappel
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 oranje paprika’s
  • 6 trostomaten
  • 100 gram winterpeen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • Peper
  • 2 groente bouillonblokjes minder zout
  • 1 liter water
  • 7 el Griekse yoghurt 0% vet
  • Olijfolie


Aanvullende benodigdheden:


  • Staafmixer


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Schil de ui en snijd in halve ringen. Plet de knoflook en hak fijn. Schil de zoete aardappels en snijd in grove stukken. Snijd de paprika’s in blokjes. Schil de wortel en snijd in grove stukken. 
  2. Zet een ruime soeppan op het vuur en verhit hierin een flinke scheut olijfolie. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg daarna de zoete aardappels toe en bak 6 à 7 minuten.
  3. Voeg de tomaten, paprika’s en wortel toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en gerookt paprikapoeder.
  4. Voeg 1 liter groentebouillon toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Zijn alle groenten gaar? Haal dan de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg als laatste 7 eetlepels Griekse yoghurt toe en mix nogmaals door tot een gladde soep.


Optioneel: top de soep af met zonnebloempitten en/of zachte geitenkaas.




Eet smakelijk!

Share by: