Yoghurt bessencake

mrt. 13, 2022

10 personen | 4.5 uur | 277 kcal 10g koolhydraten 5.5g suiker 22.5g vetten

7.5g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 200 ml magere yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 g amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 70 g boter (op kamer temperatuur)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 150 g blauwe bessen



Aanvullende benodigdheden:


  • Elektrische mixer


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Doe de yoghurt in een kom en mix hier de eieren één voor één door. Voeg hier de amandelmeel en bakpoeder aan toe en mix tot een glad beslag. Voeg nu ook de boter, vanille-extract en citroenrasp door het beslag. Meng de blauwe bessen door het beslag. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet hier het mengsel in.
    Bak de cake in 45 – 50 minuten gaar.


Eet smakelijk!

Share by: