Tiramisutaart

mrt. 13, 2022

10 personen | 1 uur en 45minuten

Ingrediënten:


  • 2 zakjes kokoscrème santen
  • 5 dadels
  • 200 gr amandelmeel
  • 500 gr mascaepone
  • 4 eieren
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el boter




Aanvullende benodigdheden:


  • 1 bakvorm 22 cm
  • Mixer
  • Zeef


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Smelt de kokossanten in een steelpannetje.
  2. Kneed vervolgens het amandelmeel en de dadels samen met de gesmolten kokossanten.
  3. Bedek met dit mengsel vervolgens de taartbodem en strijk glad. Zet daarna de bodem even in de vriezer zodat deze hard wordt.
  4. Smelt ondertussen de chocolade ‘au bain marie’.
  5. Breek vervolgens de eieren en scheidt het eiwit van het eigeel. Klop daarna met een garde de eidooiers los en klop vervolgens de helft van de mascarpone erdoorheen tot een romige massa.
  6. Giet het mengsel vervolgens over de taartbodem.
  7. Haal daarna de chocolade van het vuur en laat het afkoelen.
  8. Mix vervolgens met een mixer het eiwit tot pieken. Klop met een garde de chocolade door de mascarpone heen en vouw met een spatel het eiwit door het mengsel.
  9. Zorg ervoor dat je de eiwitten niet breekt. Giet het mengsel bovenop de andere laag en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  10. Gebruik een zeef en bestuif daarmee voor het serveren de taart met de cacaopoeder.


Eet smakelijk!

Share by: