Suikervrije donuts

duda-wsm • mrt. 04, 2021

8 stuks | 3 uur | 353 kcal 36.5g koolhydraten 1.5g suiker 21.3g vetten 7.5g eiwitten 0g zout

Ingrediënten voor de donuts:


  • 280 gram bloem
  • 130 ml halfvolle melk
  • 1 tl zout
  • 20 gram Steviala Kristal Sweet (suikervervanger)
  • 30 gram boter
  • 6 gram gist
  • 1 ei
  • Zonnebloemolie (om te frituren)


Ingrediënten voor de toppings:


  • 175 gram suikervrije chocolade druppels
  • Geraspte kokos
  • Gedroogde rozenblaadjes
  • Fijn gehakte amandelen


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Neem een ruime kom en roer hierin de bloem, gist, zout, boter en kristal sweet door elkaar.
  2. Voeg al roerende de halfvolle melk en het ei toe. Kneed vervolgens met je handen tot een samenhangend deeg. Indien het nog iets te droog is voeg je een klein beetje melk toe.
  3. Maak een bolletje van het deeg en leg in een ingevette schaal. Dek af met een schone theedoek en laat op kamertemperatuur 1.5 uur rijzen waardoor het in volume verdubbeld.
  4. Haal na 1.5 uur het deeg uit de kom en rol 8 kleinere bolletjes van het deeg. Druk iets plat en maak vervolgens met je vinger een gat in het midden zodat een mooie donut ontstaat.
  5. Leg de donuts op een bakpapiertje, wederom afgedekt apart en laat nogmaals 30 minuten rijzen.
  6. Verhit een ruime hoeveelheid zonnebloemolie in een diepe pan (of frituurpan) tot 175 graden. Bak de donuts totdat ze goudbruin zijn, draai ze regelmatig om.
  7. Haal de gefrituurde donuts uit de olie en laat uitlekken en volledig afkoelen op keukenpapier.
  8. Verhit een pan met water waar een kom bovenop past zonder dat deze erin zakt of het water raakt. Zo kun je de suikervrije pure chocolade 'au bain marie' smelten.
  9. Dip de afgekoelde donuts in de gesmolten chocolade. Bestrooi met de gewenste topping: geraspte kokus, gedroogde rozenblaadjes of fijn gehakte amandelen. Laat stollen op een rooster.



Eet smakelijk!

Share by: