Perenmoes

duda-wsm • mrt. 09, 2021

4 personen   40 minuten   118 kcal 31.5g koolhydraten 22g natuurlijke suikers

0g toegevoegde suikers 0g vetten 0.7g eiwitten 0mg zout 202mg kalium

Ingrediënten:


  • 4 peren
  • 1 el honing
  • ½ el gembersiroop
  • ½ tl kaneel
  • 1 steranijs


Aanvullende benodigdheden:


  • Staafmixer


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. 
  2. Doe de perenblokjes in een steelpan en zet deze onder in een klein laagje water (niet te veel). Voeg de honing, gembersiroop en steranijs toe. 
  3. Breng het water aan de kook en draai het vuur het daarna laag. Laat de perenblokjes 20 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Test na 20 minuten of de peer door en door gaar is. Haal de steranijs uit de pan. 
  5. Pureer de peren met een staafmixer tot de gewenste structuur. Breng op smaak met kaneel en roer nogmaals door.
  6. Laat de perenmoes afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar vervolgens afgesloten in de koelkast.




Eet smakelijk!

Share by: