Meloen met ham & limoendressing

mrt. 18, 2021

8 personen | 10 minuten | 126 kcal 3.5g koolhydraten 2.5g suiker 8g vetten 10g eiwitten

0g zout

Ingrediënten:


  • 1/2 cantaloupe meloen
  • 8 plakjes Parmaham
  • 1 bol mozzarella light
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • Peper en zout


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Halveer de meloen, schil en verwijder de pitten. Snijd de meloen en de mozzarella in plakjes.
  2. Neem een kommetje en meng hierin de olijfolie, appelazijn met de rasp en sap van 1 limoen. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  3. Neem 8 gebaksbordjes en leg hierop een plakje Parmaham, mozzarella en 2 plakjes meloen. Bestrooi met een blaadje verse basilicum, versgemalen peper en als laatste de limoendressing.


Serveertip! Ook leuk op een spiesje. Snijd dan kleine blokjes of balletjes van de meloen en mozzarella.




Eet smakelijk!

Share by: