Flammkuchen met gedroogde ham en vijgen

mrt. 18, 2021

4 personen | 25 minuten | 469 kcal 44g koolhydraten 12.5g suikers 21.5g vetten

25g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 1 rol vers flammkuchendeeg
  • 125 gram crème fraîche demi
  • 100 gram feta kaas
  • 8 plakjes Parmaham
  • 4 verse vijgen
  • 1 rode ui
  • Handje walnoten, ongebrand



  • Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in dunne ringen. Snijd de vijgen in dunne plakken. Hak de walnoten grof door.
  3. Neem een bakplaat en rol het flammkuchendeeg met bakpapier uit op de bakplaat.
  4. Besmeer het deeg met crème fraîche en beleg met rode ui, plakjes Parmaham en vijg en verkruimel de feta kaas over het geheel.
  5. Bak de flammkuchen 15 minuten in de oven.
  6. Haal de flammkuchen uit de oven en bestrooi met de walnoten.



Eet smakelijk!

Share by: