Krokante kikkererwten

duda-wsm • feb. 05, 2021

4 personen | 70 minuten | 133 kcal 17g koolhydraten 0g suiker 2g vetten 7g eiwitten
0g zout

Ingrediënten:


  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl grof zeezout
  • ½ tl knoflookpoeder


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  2. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Laat vervolgens goed uitlekken. Dep vervolgens voorzichtig droog met keukenpapier.
  3. Meng de specerijen door elkaar.
  4. Neem een ruime kom en doe hierin de droge kikkererwten. Bestrooi ze met het specerijenmengsel, zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn.
  5. Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel de kikkererwten hierover.
  6. Bak de kikkererwten op de bakplaat in 60 minuten. Schud ze halverwege even een keertje om.
  7. Bewaar de kikkererwten in een afgesloten wekpot.



Eet smakelijk!

Share by: