Kaaskoekjes

duda-wsm • feb. 05, 2021

4 personen | 30 minuten | 211 kcal 23g koolhydraten 0g suiker 9g vetten 8g eiwitten
0g zout

Ingrediënten:


  • 120 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje baking soda
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 40 gram cheddar
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 100 ml karnemelk
  • 1 el verse rozemarijn


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Neem een kom en meng hierin de bloem, bakpoeder en baking soda.
  3. Snijd de koude roomboter in blokjes en kneed met je handen deze door het meel totdat er kruimels ontstaan. 
  4. Rasp de cheddar en Parmezaan grof. Risp de rozemarijn van de takjes en hak grof door.
  5. Spatel de geraspte kazen, karnemelk en verse rozemarijn door de ontstane kruimels. Meng kort totdat er een beslag ontstaat.
  6. Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en schep hier 4 rondjes beslag op. Bak de kaaskoekjes 15 minuten in het midden van de oven.


Tip! Eet de kaaskoekjes (lauw)warm.



Eet smakelijk!

Share by: