Komkommer gazpacho

duda-wsm • feb. 15, 2021

4 personen | 10 min | 70 kcal 8g koolhydraten 5g suiker 2g vetten 4g eiwitten 0.2mg zout
208mg kalium

Ingrediënten:


  • 1 komkommer
  • 2 stengels bosui
  • 300 gram volle yoghurt
  • 1 citroen
  • 10 takjes verse bieslook
  • 4 takjes verse dille
  • Peper


Aanvullende benodigdheden:


  • Blender


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Schil de komkommer. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Hak de bieslook en dille fijn.
  2. Pureer de komkommer en bosui in een blender. Voeg de yoghurt, bieslook, rasp én sap van 1 citroen toe en pureer tot een gladde soep. Breng eventueel op smaak met peper.
  3. Garneer de komkommer gazpacho met wat fijn gesneden dille.


Variatietip! Ook erg lekker met Hollandse garnalen erin.



Eet smakelijk!

Share by: