Groentemix met kipspiesjes

duda-wsm • mrt. 04, 2021

2 personen | 45 minuten | 512 kcal 18g koolhydraten 8.5g suiker 26g vetten

48.5g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 8 kippenhaasjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 zoete ui
  • 200 gram Macedoine de legumes (conserve groentemix)
  • 2 tl cajunkruiden
  • 1/2 tl kurkuma
  • Peper en zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • Optioneel: verse basilicum


Aanvullende benodigdheden:


  • 4 satéprikkers
  • Grillpan


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Neem een ruime kom en meng hierin de cajunkruiden, kurkuma, peper en zout met 2 el zonnebloemolie. Leg de kippenhaasjes in de marinade en laat 30 minuten staan.
  2. Snijd ondertussen de paprika's in blokjes. Snijd de zoete ui in grove stukken.
  3. Neem 4 lange satéprikkers en rijg na 2 gemarineerde kippenhaasjes aan een stokje. Verhit een droge grillpan en bak de kipspiesjes in 8 à 10 minuten gaar en goudbruin.
  4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak de paprika en ui op hoog vuur voor 5 minuten.
  5. Verhit in een steelpannetje de conserve groentemix en giet vervolgens af.
  6. Serveer de groentemix met de kipspiesjes. Gaar eventueel met enkele basilicumblaadjes.



Eet smakelijk!

Share by: