Zelfgemaakte lijnzaad crackers
duda-wsm • 4 februari 2021
8 stuks | 40 min | 106 kcal 5g koolhydraten 0g suiker 8.5g vetten 5g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 100 gram gebroken lijnzaad
- 65 gram pompoenpitten
- 20 gram sesamzaadjes
- Snufje kurkuma
- Snufje zout
- 125-150 ml water
Aanvullende benodigdheden:
- Deegroller
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een kom en meng de pitten en zaden. Breng op smaak met kurkuma en zout. Voeg beetje bij beetje het water toe. Spatel tussendoor goed door.
- Verdeel het beslag over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rol het beslag gelijkmatig uit, slechts enkele mm dik.
- Bak de lijnzaadcrackers in 20 minuten gaar in de oven. Haal de lijnzaad crackers uit de oven en snijd direct in de gewenste vorm crackers.
- Haal ze voorzichtig van het bakpapier en draai om waarna de crackers nog 5-10 minuten gebakken dienen te worden zodat ze echt mooi krokant worden. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen en bewaar ze luchtdicht.
Serveertip! Lekker met hüttenkäse en/of gerookte kipfilet.
Eet smakelijk!