4 personen | 20 min | 209 kcal 7.5g koolhydraten 3.5g suiker 6g vetten 25g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
400 gram bloemkoolrijst
600 gram Oosterse roerbakgroente
400 gram runder bavette
1 el curry kruiden
1 el paprikapoeder
1 tl chili vlokken
Peper en zout
2 el sojasaus
Zonnebloemolie
Titel dia
Schrijf uw onderschrift hier
Knop
Titel dia
Schrijf uw onderschrift hier
Knop
Bereidingswijze:
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wokpan. Bak de bloemkoolrijst op hoog vuur 2-3 minuten. Breng op smaak met curry kruiden, paprikapoeder, chili vlokken, peper en zout.
Voeg de Oosterse roerbakgroente toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de bavette op hoog vuur 2-3 minuten per zijde tot de gewenste gaarheid. Voeg de laatste minuut de sojasaus toe en laat karamelliseren.
Haal de bavette uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd vervolgens in plakjes.
Serveer de bloemkoolnasi met de gesneden bavette en top eventueel af met gebakken uitjes.