Bloemkoolnasi met bavette
duda-wsm • 4 februari 2021
4 personen | 20 min | 209 kcal 7.5g koolhydraten 3.5g suiker 6g vetten 25g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 400 gram bloemkoolrijst
- 600 gram Oosterse roerbakgroente
- 400 gram runder bavette
- 1 el curry kruiden
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl chili vlokken
- Peper en zout
- 2 el sojasaus
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een wokpan. Bak de bloemkoolrijst op hoog vuur 2-3 minuten. Breng op smaak met curry kruiden, paprikapoeder, chili vlokken, peper en zout.
- Voeg de Oosterse roerbakgroente toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de bavette op hoog vuur 2-3 minuten per zijde tot de gewenste gaarheid. Voeg de laatste minuut de sojasaus toe en laat karamelliseren.
- Haal de bavette uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd vervolgens in plakjes.
- Serveer de bloemkoolnasi met de gesneden bavette en top eventueel af met gebakken uitjes.
Eet smakelijk!