Bloemkoolnasi met bavette

duda-wsm • 4 februari 2021

4 personen | 20 min | 209 kcal 7.5g koolhydraten 3.5g suiker 6g vetten 25g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 600 gram Oosterse roerbakgroente
  • 400 gram runder bavette
  • 1 el curry kruiden
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chili vlokken
  • Peper en zout
  • 2 el sojasaus
  • Zonnebloemolie



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verhit een scheut zonnebloemolie in een wokpan. Bak de bloemkoolrijst op hoog vuur 2-3 minuten. Breng op smaak met curry kruiden, paprikapoeder, chili vlokken, peper en zout.
  2. Voeg de Oosterse roerbakgroente toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de bavette op hoog vuur 2-3 minuten per zijde tot de gewenste gaarheid. Voeg de laatste minuut de sojasaus toe en laat karamelliseren.
  4. Haal de bavette uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd vervolgens in plakjes.
  5. Serveer de bloemkoolnasi met de gesneden bavette en top eventueel af met gebakken uitjes.



Eet smakelijk!

Share by: