Wortel-kerriesoep
duda-wsm • 15 maart 2021
4 personen | 25 minuten | 95 kcal 21g koolhydraten 9g suiker 0.7g vetten 2g eiwitten 1.76mg zout 571mg kalium
Ingrediënten:
- 600 gram wortel
- 2 zoete uien
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillonblokje minder zout
- 800 ml water
- 1/4 tl geraspte nootmuskaat
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl kurkuma
- Versgemalen peper
- Zonnebloemolie
Aanvullende benodigdheden:
- Staafmixer
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en knoflook. Was de wortelen en rasp vervolgens grof.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
- Voeg de wortel toe en breng op smaak met peper, nootmuskaat, kerriepoeder en kurkuma. Bak de wortel 5 minuten op laag vuur.
- Voeg 800 ml groentebouilon toe en laat 10 minuten zachtjes gaar koken.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste structuur.
Optioneel: top de soep af met krulpeterselie, peperkorrels en/of zonnebloempitten.
Eet smakelijk!