Mini quiches zonder korst
duda-wsm • 15 maart 2021
12 stuks | 45 minuten | 86 kcal 1.9g koolhydraten 1.2g suiker 5.5g vetten 7g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 200 gram chipolata worstjes
- 1 sjalotje
- 100 gram cherrytomaten
- 6 eieren
- 220 ml halfvolle melk
- 30 gram geraspte kaas 30+
- Peper
- Olie
Aanvullende benodigdheden:
- Muffinvorm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de worstjes in stukjes van 1 cm grootte. Snipper de sjalot. Halveer de cherrytomaten.
- Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de worstjes 5 minuten. Voeg vervolgens de sjalot en cherrytomaten toe en laat het vocht volledig verdampen.
- Kluts de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper. Roer de geraspte kaas er doorheen.
- Meng de eieren met de worstjes, sjalot en cherrytomaten.
- Neem een ingevette muffinvorm en vul met het beslag. Bak de mini quiches zonder korst 25 minuten in de oven.
Eet smakelijk!