Rabarber crumble
duda-wsm • 4 februari 2021
4 personen | 50 min | 167 kcal 10g koolhydraten 4.5g suiker 13g vetten 3g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 200 gram verse rabarber
- ½ appel
- 20 gram havervlokken
- 40 gram amandelmeel (koolhydraatarm – bijv. Steviala)
- 2 el gesmolten kokosolie
- 1 el honing
- 2 tl koekkruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de rabarber in kleine stukjes. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Doe de rabarber- en appelblokjes in een ovenschaal. Dresseer met honing.
- Laat de kokosolie smelten in een steelpannetje. Meng de havervlokken, amandelmeel met de gesmolten koksolie en kneed met je handen totdat er kruimels ontstaan.
- Verdeel de kruimels over de rabarber- en appelblokjes. Bak de crumble 30-35 minuten in het midden van de oven.
Serveertip! Lekker met een bolletje zelfgemaakt slagroomijs.
Eet smakelijk!