Krokante kikkererwten
duda-wsm • 5 februari 2021
4 personen | 70 minuten | 133 kcal 17g koolhydraten 0g suiker 2g vetten 7g eiwitten
0g zout
Ingrediënten:
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl ras el hanout
- 1 tl grof zeezout
- ½ tl knoflookpoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Laat vervolgens goed uitlekken. Dep vervolgens voorzichtig droog met keukenpapier.
- Meng de specerijen door elkaar.
- Neem een ruime kom en doe hierin de droge kikkererwten. Bestrooi ze met het specerijenmengsel, zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn.
- Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en verdeel de kikkererwten hierover.
- Bak de kikkererwten op de bakplaat in 60 minuten. Schud ze halverwege even een keertje om.
- Bewaar de kikkererwten in een afgesloten wekpot.
Eet smakelijk!