Kaaskoekjes
duda-wsm • 5 februari 2021
4 personen | 30 minuten | 211 kcal 23g koolhydraten 0g suiker 9g vetten 8g eiwitten
0g zout
Ingrediënten:
- 120 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- Snufje baking soda
- 25 gram ongezouten roomboter
- 40 gram cheddar
- 10 gram Parmezaanse kaas
- 100 ml karnemelk
- 1 el verse rozemarijn
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Neem een kom en meng hierin de bloem, bakpoeder en baking soda.
- Snijd de koude roomboter in blokjes en kneed met je handen deze door het meel totdat er kruimels ontstaan.
- Rasp de cheddar en Parmezaan grof. Risp de rozemarijn van de takjes en hak grof door.
- Spatel de geraspte kazen, karnemelk en verse rozemarijn door de ontstane kruimels. Meng kort totdat er een beslag ontstaat.
- Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en schep hier 4 rondjes beslag op. Bak de kaaskoekjes 15 minuten in het midden van de oven.
Tip! Eet de kaaskoekjes (lauw)warm.
Eet smakelijk!