Kaaspannenkoek
duda-wsm • 4 februari 2021
4 personen | 15 min | 410 kcal 7g koolhydraten 1.5g suiker 30g vetten 29g eiwitten 0g zout
Ingrediënten:
- 160 gram amandelmeel
- 6 eieren
- 80 ml ongezoete amandelmelk
- 200 gram geraspte kaas 30+
- 1 tl paprikapoeder
- Snufje chilivlokken
- Peper en zout
- Vloeibare bakboter
Bereidingswijze:
- Kluts de eieren los samen met de amandelmelk. Breng op smaak met paprikapoeder, chilivlokken, peper en zout.
- Voeg het amandelmeel beetje bij beetje toe en roer stevig door met een garde.
- Roer 2/3e van de geraspte kaas door het beslag. Houd de rest apart.
- Verhit een scheutje vloeibare bakboter in een koekenpan. Bak de kaaspannenkoek in 5-7 minuten gaar en goudbruin.
- Draai halverwege de baktijd de kaaspannenkoek om en bestrooi met extra geraspte kaas. Leg een deksel op de pan en laat de kaas nog 2 minuten smelten.
Eet smakelijk!