Aubergine courgetteschotel met gehaktballetjes

10 juni 2022

2-3 personen   45 minuten   124 kcal 3,3 g koolhydraten 8 g vetten

9,6  g eiwitten

Ingrediënten:


• Rundergehakt 500 gr
• Bloemkoolrijst 400 gr
• Aubergine 1 stuk
• Courgette 1 stuk
• Uien 2 stuks

• Rode paprika 1 stuk

• Knofloo 2 teentjes

• Chilipoeder 1 tl

• Olie

• Peper en zout


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snijd de courgettes en aubergine in blokjes. Halveer de paprika en snijd deze in blokjes.
  2. Snijd de ui in dunne partjes en hak de knoflookteentjes fijn.
  3. Maak het gehakt aan met chilipoeder, zout en peper, kneed goed en maak er kleine balletjes van. 
  4. Bak de gehaktballetjes in een wokpan gaar. Haal de gehaktballetjes uit de pan.
  5. Voeg de knoflook, de uien, paprika, aubergine en courgette toe aan de wokpan. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de gehaktballetjes aan dit mengsel toe en verhit het geheel.
  7. Verhit een andere koekenpan en bak de bloemkoolrijst in 1/2 el olijfolie.
  8. Serveer de aubergine-courgetteschotel met de rijst.



Eet smakelijk!

Share by: