Aubergine courgetteschotel met gehaktballetjes
10 juni 2022
2-3 personen 45 minuten 124 kcal 3,3 g koolhydraten 8 g vetten
9,6 g eiwitten
Ingrediënten:
• Rundergehakt 500 gr
• Bloemkoolrijst 400 gr
• Aubergine 1 stuk
• Courgette 1 stuk
• Uien 2 stuks
• Rode paprika 1 stuk
• Knofloo 2 teentjes
• Chilipoeder 1 tl
• Olie
• Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de courgettes en aubergine in blokjes. Halveer de paprika en snijd deze in blokjes.
- Snijd de ui in dunne partjes en hak de knoflookteentjes fijn.
- Maak het gehakt aan met chilipoeder, zout en peper, kneed goed en maak er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in een wokpan gaar. Haal de gehaktballetjes uit de pan.
- Voeg de knoflook, de uien, paprika, aubergine en courgette toe aan de wokpan. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de gehaktballetjes aan dit mengsel toe en verhit het geheel.
- Verhit een andere koekenpan en bak de bloemkoolrijst in 1/2 el olijfolie.
- Serveer de aubergine-courgetteschotel met de rijst.
Eet smakelijk!