Aspergetaart
10 juni 2022
4 personen 65 minuten
Ingrediënten:
- 300 g varkensvleesreepjes
- 1 kilo asperges (witte of groene)
- peper
- nootmuskaat
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 prei
- 1 eetlepel slaolie
- 4 eieren
- 1 bakje crème fraîche
- 75 g kaas (belegen, geraspt)
Bereidingswijze:
- Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien.
- Schil de asperges en snijd ze in kleine stukjes en kook ze in een laagje kokend water in ongeveer 10 minuten bijna gaar. Afgieten en laten uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een lage aardewerken taartvorm (20 cm ø) met het bladerdeeg.
- Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. Snijd de prei in de lengte open.
- Snijd de gewassen prei vervolgens in smalle halve ringen. Verhit de olie en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten.
- Voeg de prei toe en bak ze 3 minuten mee. Klop de eieren met de crème fraîche los en voeg de kaas, peper en wat nootmuskaat toe.
- Vul de vorm met het vlees-preimengsel, de asperges en schenk er tenslotte het eiermengsel op.
- Bak de taart midden in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de taart in punten, warm of koud serveren.
Eet smakelijk!