Verantwoorde brownies

duda-wsm • feb. 03, 2021

12 stuks | 60 min | 229 kcal 8.5g koolhydraten 3.5g suiker 20g vetten 6.5g eiwitten 0g zout

Ingrediënten:


  • 200 gram amandelmeel (koolhydraatarm – bijv. Steviala)
  • 60 losse amandelen
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 75 gram pure chocolade 72%
  • 25 gram raw cacaopoeder
  • 75 gram ongezouten walnoten
  • 50 gram kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout


Aanvullende benodigdheden:


  • Browniebakvorm



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je bakvorm alvast in.
  2. Hak de walnoten en pure chocolade fijn.
  3. Neem een kom en prak de banaan fijn. Smelt de kokosolie en giet bij de banaan, roer goed door. Voeg de eieren één voor één toe, roer stevig door.
  4. Meng vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout erdoor. Roer het geheel door tot een glad beslag.
  5. Spatel als laatste de gehakte walnoten en pure chocolade door het beslag. 
  6. Giet het beslag in de bakvorm en maak 12 bloemetjes d.m.v. 5 losse amandelen per stuk.
  7. Bak de brownies 40 minuten in de oven.
  8. Laat de brownies afkoelen in de vorm, haal vervolgens uit de bakvorm en snijd in blokjes.



Eet smakelijk!

Share by: