Thaise garnalen soep

duda-wsm • feb. 03, 2021

4 personen | 30 min | 113 kcal 5g koolhydraten 1.5g suiker 7.5g vetten 6.5g eiwitten

2.97mg zout 63mg kalium

Ingrediënten:


  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1.5 liter water
  • 100 gram grote, gepelde garnalen
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 2 trostomaten
  • 75 gram peultjes
  • 1 limoen
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • Zonnebloemolie



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Plet de knoflook en hak fijn. Schil de gember en rasp fijn. Maak de peultjes schoon. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes. Snijd de trostomaten in blokjes. Rasp de limoen en pers het sap uit.
  2. Verhit een scheut zonnebloemolie in een soeppan en fruit de knoflook en gember 1 minuut aan. Voeg vervolgens de garnalen toe en bak ze even kort aan. Haal ze vervolgens weer uit de pan en houd apart.
  3. Bak de paddenstoelenmix 2 minuten in de soeppan. Voeg de peultjes toe en bak 3 minuten mee.
  4. Voeg de kippenbouillon toe en breng op laag vuur langzaam aan de kook totdat de peultjes gaar zijn.
  5. Voeg de garnalen terug toe aan de soep en verhit 1 minuut. Breng de soep op smaak met de rasp en sap van 1 limoen.



Eet smakelijk!

Share by: