Sinaasappelcake met yoghurt

duda-wsm • feb. 05, 2021

16 personen | 90 min | 278 kcal 15g koolhydraten 4g suiker 21g vetten 7.5g eiwitten
0g zout

Ingrediënten:


  • 3 sinaasappels
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram Steviala Kristal Sweet (suikervervanger)
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 125 ml olijfolie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 150 ml magere vanille yoghurt (Optimel)


Aanvullende benodigdheden:


  • Tulband


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een kom en meng beide meelsoorten met de Kristal Sweet, bakpoeder en koekkruiden door elkaar.
  3. Neem een 2e kom en klop hierin de eieren met een mixer tot ze beginnen te schuimen. Voeg de olijfolie en melk heel langzaam toe aan de eieren.
  4. Rasp de 3 sinaasappels en pers er vervolgens slechts 2 uit, voeg dit beide toe aan de eieren en klop opnieuw door.
  5. Giet nu de helft van je vloeibare beslag bij je droge ingrediënten. Roer dit eerst een keer goed door met een spatel.
  6. Voeg vervolgens de rest van je vloeibare beslag toe en gebruik nu wederom de mixer om er een glad beslag van te maken.
  7. Giet het cakebeslag in een ingevette tulband.
  8. Bak de cake in ongeveer 50 à 55 minuten gaar. 
  9. Tik de cake heel voorzichtig uit je bakvorm. Laat de sinaasappelcake afkoelen op een rooster voordat je hem overgiet met yoghurt.



Eet smakelijk!

Share by: