Roergebakken sperziebonen met schnitzel

jan. 19, 2023

2-3 personen 20 minuten   

Ingrediënten:



• Sperziebonen 500 gr

• Schnitzel 300 gr

• Taugé 125 gr

• Ui 1 stuk

• Prei 1 stuk

• Spaanse peper 1 stuk

• Pinda’s 50 gr

• Honing 1 el

• Sojasaus 1 el

• Olijfolie 4 el

• Ras el hanout 1 el



  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snijd het vlees in reepjes.
  2. Maak een marinade van de honing, de sojasaus, 2 eetlepels olijfolie en de ras al hanout. Leg de schnitzelstukjes in de marinade.
  3. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen en hak de pinda’s grof.
  4. Blancheer de sperziebonen 4 min. in kokend water.
  5. Bak de ui en de peper in de olijfolie voor 3 min.
  6. Voeg het gemarineerde vlees toe aan de ui en de peper.
  7. Bak 2 min. en voeg de prei toe.
  8. Voeg na 2 min. de sperziebonen en de taugé. toe schep door elkaar en bak nog 1 min.
  9. Verdeel over de borden en serveer met de gehakte pinda’s. 



Eet smakelijk!

Share by: