Pesto
duda-wsm • 22 februari 2021
6 personen | 10 minuten | 165 kcal 1g koolhydraten 0.5g suiker 16.5g vetten 4g eiwitten 0.3mg zout 41mg kalium
Ingrediënten:
- 30 gram verse basilicum
- 30 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 5 el olijfolie
- Versgemalen peper
Aanvullende benodigdheden:
- Vijzel of keukenmachine
Bereidingswijze:
- Verwijder de velletjes van de knoflook.
- Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in enkele minuten goudbruin.
- Gebruik een vijzel of keukenmachine en doe hierin alle ingrediënten (exclusief de olijfolie). Mix of kneus zo fijn mogelijk.
- Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe totdat je de gewenste structuur hebt.
- Breng indien nodig nog verder op smaak met versgemalen peper.
Eet smakelijk!