Omeletwrap

duda-wsm • feb. 04, 2021

4 personen | 35 min | 233 kcal 8g koolhydraten 2g suiker 13g vetten 21g eiwitten 0.9mg zout 245mg kalium

Ingrediënten:


  • 8 eieren
  • 200 gram humus naturel
  • 12 plakjes kipfilet tuinkruiden
  • 4 geroosterde paprika’s
  • 40 gram rucola
  • Peper




  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem 2 kommen. Splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken met een elektrische mixer. Kluts het eigeel met een flinke snuf peper los met een spatel.
  3. Spatel voorzichtig en heel rustig het eigeel door het opgeklopte eiwit. Ga niet te hard roeren want dan roer je al het lucht eruit.
  4. Neem een met bakpapier bekleedde bakplaat en smeer het eierbeslag uit met een spatel tot maximaal 1 cm dikte.
  5. Bak de omelet in 10 minuten gaar en goudbruin. Haal na 10 minuten de omelet uit de oven, dek de bakplaat af met een schone theedoek en laat 5-10 minuten afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Snijd ondertussen de geroosterde paprika’s in dunne reepjes.
  7. Haal de theedoek van de omelet af. Draai de omelet met behulp van het bakpapier om en haal voorzichtig het bakpapier eraf. 
  8. Besmeer de omelet met humus en beleg vervolgens met kipfilet, geroosterde paprika en rucola. Rol de omeletwrap voorzichtig maar stevig op.



Eet smakelijk!

Share by: