Groentelasagne

duda-wsm • feb. 04, 2021

4 personen | 55 min | 306 kcal 19g koolhydraten 14g suiker 14g vetten 24g eiwitten
0.58mg zout 257mg kalium

Ingrediënten:


  • 1 grote aubergine
  • 2 grote courgettes
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 fles sugocasa
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • Peper
  • Olijfolie




  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd lange plakken (bijvoorbeeld met een kaasschaaf) van de courgettes. Snijd de aubergine en mozzarella bol in dunne, ronde plakken.
  3. Maak de ui schoon en snipper fijn. Plet de knoflook en hak fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd in halve ringetjes.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan. Fruit de ui, knoflook en rode peper 1 minuut. Voeg het gehakt toe en rul in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper.
  5. Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe en bak 3 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatensaus toe en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met Italiaanse kruiden.
  6. Neem een ingevette ovenschaal en begin met een laagje saus, daarna een laagje aubergine, weer een laagje saus, een laagje courgette en ga zo door totdat je eindigt met een laagje saus. Leg vervolgens de plakken mozzarella bovenop en bak de groentelasagne 35 minuten in de oven.



Eet smakelijk!

Share by: