Groente frittata

duda-wsm • feb. 12, 2021

4 personen | 20 min | 218 kcal 8g koolhydraten 5.4g suiker 13g vetten 16g eiwitten
0.3mg zout 381mg kalium

Ingrediënten:


  • 8 eieren
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 50 ml halfvolle melk
  • 150 g ricotta
  • 2 tenen knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ tl uienpoeder
  • Peper
  • Zonnebloemolie


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd een halve rode peper in dunne ringen. Rasp de courgette.
  2. Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak de groenten 3-4 minuten. Breng op smaak met peper en uienpoeder. 
  3. Neem een ruime kom en kluts de eieren los met melk en ricotta. Breng op smaak met peper.
  4. Schenk het eimengsel op de groenten en laat met het deksel op de pan in 10 minuten rustig garen.
  5. Keer door middel van een groot bord of platte deksel de frittata om en bak de andere zijde nog 2-3 minuten.



Eet smakelijk!

Share by: