Broodje pikante kip

duda-wsm • feb. 22, 2021

4 personen | 60 minuten | 358 kcal 44g koolhydraten 5g suiker 8.5g vetten

24.5g eiwitten 2.39mg zout 273mg kalium

Ingrediënten:


  • 4 ciabattina's
  • 2 kipfilets
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 8 augurken schijven
  • Waterkers
  • Pittige kiemgroente
  • IJsbergsla
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1/2 el chilivlokken
  • 1 tl cajunkruiden
  • Peper
  • 2 el zonnebloemolie


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bereidingswijze:


  1. Maak de rode ui schoon, halveer en snijd in dunne ringen. Halveer de augurken schijven.
  2. Neem een ruime kom en meng hierin de zonnebloemolie met de chilivlokken, cajunkruiden, paprikapoeder en peper. Leg de kipfilets in de marinade en laat minimaal 30 minuten staan.
  3. Verhit een droge koekenpan en bak de gemarineerde kipfilets in 8 à 10 minuten gaar. Haal uit de pan en snijd in dunne plakken. Laat iets afkoelen.
  4. Halveer de broodjes en beleg met enkele blaadjes ijsbergsla, plakjes tomaat, enkele takjes waterkers en een klein handje kiemgroente.
  5. Beleg de broodjes met pittige kip en top af met rode ui en augurk.



Eet smakelijk!

Share by: