Sinaasappelcake met yoghurt
duda-wsm • 5 februari 2021
16 personen | 90 min | 278 kcal 15g koolhydraten 4g suiker 21g vetten 7.5g eiwitten
0g zout
Ingrediënten:
- 3 sinaasappels
- 250 gram volkoren speltmeel
- 50 gram amandelmeel
- 100 gram Steviala Kristal Sweet (suikervervanger)
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl koekkruiden
- 125 ml olijfolie
- 100 ml halfvolle melk
- 150 ml magere vanille yoghurt (Optimel)
Aanvullende benodigdheden:
- Tulband
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een kom en meng beide meelsoorten met de Kristal Sweet, bakpoeder en koekkruiden door elkaar.
- Neem een 2e kom en klop hierin de eieren met een mixer tot ze beginnen te schuimen. Voeg de olijfolie en melk heel langzaam toe aan de eieren.
- Rasp de 3 sinaasappels en pers er vervolgens slechts 2 uit, voeg dit beide toe aan de eieren en klop opnieuw door.
- Giet nu de helft van je vloeibare beslag bij je droge ingrediënten. Roer dit eerst een keer goed door met een spatel.
- Voeg vervolgens de rest van je vloeibare beslag toe en gebruik nu wederom de mixer om er een glad beslag van te maken.
- Giet het cakebeslag in een ingevette tulband.
- Bak de cake in ongeveer 50 à 55 minuten gaar.
- Tik de cake heel voorzichtig uit je bakvorm. Laat de sinaasappelcake afkoelen op een rooster voordat je hem overgiet met yoghurt.
Eet smakelijk!