Roergebakken sperziebonen met schnitzel
19 januari 2023
2-3 personen 20 minuten
Ingrediënten:
• Sperziebonen 500 gr
• Schnitzel 300 gr
• Taugé 125 gr
• Ui 1 stuk
• Prei 1 stuk
• Spaanse peper 1 stuk
• Pinda’s 50 gr
• Honing 1 el
• Sojasaus 1 el
• Olijfolie 4 el
• Ras el hanout 1 el
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in reepjes.
- Maak een marinade van de honing, de sojasaus, 2 eetlepels olijfolie en de ras al hanout. Leg de schnitzelstukjes in de marinade.
- Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen en hak de pinda’s grof.
- Blancheer de sperziebonen 4 min. in kokend water.
- Bak de ui en de peper in de olijfolie voor 3 min.
- Voeg het gemarineerde vlees toe aan de ui en de peper.
- Bak 2 min. en voeg de prei toe.
- Voeg na 2 min. de sperziebonen en de taugé. toe schep door elkaar en bak nog 1 min.
- Verdeel over de borden en serveer met de gehakte pinda’s.
Eet smakelijk!