BBQspiesjes
11 juli 2022
8 personen
Ingrediënten:
- 300 gram vlees, bijv. fricandeau, kipfilet of varkenshaas
- 100 gram speklap
- 2 paprika's
- 2 tomaten
- 1 ui
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes.
- Snijd ondertussen de speklapjes in kleine plakjes.
- Snijd vervolgens de paprika's, de tomaten en de ui in grote stukken.
- Neem acht lange ijzeren pennen en prik de ingrediënten wisselend op de pennen zodat het een mooi (en lekker) geheel wordt.
- Steek de plakjes speklap naast het magere vlees om ze lekker mals te houden.
- Besmeer het vlees dan met olie of natriumarm boter.
- Vet het barbecue rooster in en grilleer de spiesen aan een kant bruin.
- Draai ze daarna pas om en grilleer dan de andere zijde.
- Bestrijk de spiezen regelmatig met de olie of boter en grill ze in 15 minuten gaar
Eet smakelijk!